Social Media Sites

7 appar som förenklar skapandet av ditt content

Martin Bloggen, Kommunikation Leave a Comment

Vid det här laget har nog de flesta hört Content Marketing. Nuförtiden betyder content allt när det kommer till marknadsföring. Idag kan man hitta många bra applikationer som kan hjälpa till att skapa unikt content på ett enkelt sätt. Och det behöver inte heller kosta en förmögenhet.

7 appar för ditt content

1. Canva – ett alternativ till photoshop. Det är webbaserat och finns även till iPad. Canva är både enkelt och roligt att jobba med. Det är kostnadsfritt att skapa ett konto, men vill du kan man köpa till designelement för $1.

Canva screenshot

2. Quotes Cover – På QuotesCover.com kan man väldigt enkelt skapa vackra bilder med inspirerande texter. Dela dem sedan var du vill, i din blogg, på instagram eller facebook till exempel.

quotescover screenshot

3. Giphy – Med den här appen kan du hitta hundratusentals roliga .gif-bilder som du sedan kan dela i vilket nätverk du vill. Giphy tillåter dig även bädda in .gif-bilderna på din blogg väldigt enkelt.

gaphy screenshot

4. PlaceIt – Du har säkert sett massor av mockups cirkulera på webben, på bloggar och i annonser. På PlaceIt kan man enkelt skapa sina egna mockups. Här finns en rad bakgrunder där du enkelt bara placerar din bild. Kostnaden varierar beroende på vilken storlek på bilden du vill ha.

placeit screenshot

5. Recite This – Denna tjänsten påminner lite om QuotesCover och låter dig förvandla en fras till ett quote. Detta är en webbaserad tjänst där du skriver ditt citat i en ruta mitt på sidan. Nedanför ser sedan din fras direkt förvandlas till ett snygt quote med en rad färdiga bilder som du kan dela i dina nätverk.ReciteThis screenshot

6. Visme – Med den här tjänsten kan du enkelt skapa snygga presentationer, rapporter och infographics. Gratis. Åtminstone upp till tre parallella projekt. Gör projekten i webbgränsnittet, men visa dem på vilken plattform du vill.

Visse Conent screenshot

7. Portent’s Content Idea Creator – Om du känner att du behöver hjälp att komma igång med din nya bloggpost, kan du använd dig av den här webbtjänsten. Du skriver in ett ämne och då genereras ett tips på rubrik. Lite roligt, men faktiskt användbart!

Portent's Content screenshot

Det var de sju apparna och webbtjänsterna som jag absolut tycker är värda att spanas in. Framförallt för er som jobbar och/eller bryr sig om sitt content.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.