Appen Moments släpps lös i Europa

Martin Bloggen, Kommunikation Leave a Comment

För nästan ett år sedan släppte Facebook sin fristående app Moments. Men fram tills nyligen har den inte varit tillgänglig på den europeiska marknaden, än mindre i den svenska appstore.

Facebook Moments vs Google Foto

Helt krasst påminner appens funktioner med Googles fristående app Foto som funnits ett tag. Moments säkerhetkopierar inte dina foton som Google Foto gör, men skapar album efter datum och platser och gör det möjligt att dela med vänner och bekanta.
Facebooks Moments är en fotoapp som samlar foton baserade på tillfälle, event och liknande ansikten och gör det möjligt att dela dessa med dina vänner.

Där Moments vinner

Vad Moments vinner på att de du delar fotona med finns redan på Facebook. Tanken med appen är också att de du delar dina foton med kan dela sina. På det sättet kan många bidra med sina foton från samma fest eller tillställning till ert gemensamma album.

Än så länge har jag inte testat Momentsappen helt och fullt ut och jag funderar om den egentligen är något att ha. Primärfunktionen att ha ett gemensamt fotoalbum tillsammans med vänner känns inte supernytt, även om det är en smart grej. Funktionen har länge funnits i så många andra appar, men å andra sidan, eftersom den är rotat ur Facebook kommer denna ändå kanske stå som herre på täppan med fler användare i slutänden.

Vill du testa Facebook Moments?

Vad tror du? Kommer du använda Momentsappen? Skriv gärna i kommentarsfältet vad du tycker om den!

Facebook Moment är gratis och kan laddas ner via denna länken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.