Smartphoneskärm som visar Facebookikonen och Messengerikonen

Facebook Messenger Rooms

Martin Artiklar Leave a Comment

För en tid sen läste jag om Facebooks planer för deras app Messenger. Den populära chattplattformen har i stora drag ersatt SMS:en människor emellan. Inte minst med tanke på att nästan alla befinner sig på Facebook numera. Många är kanske inte aktiva på Facebook längre, men många har konton där.

Man fortsätter att jobba parallellt med både Messenger och WhatsApp.

Det senaste är något Facebook kallar Messenger Rooms och vad det verkar vara är digitala rum där man som värd kan välja att bjuda in vem som helst, oavsett om de är anslutna till Facebook eller inte.

Det betyder att man kan ha videosamtal med vem som helst när som helst så länge de har länken dit.

Funktionen är implementerad i Messengerappen i USA, men den har dykt upp lite random i Europa också. För att se om du kommer åt den idag, klickar du på ”personer” i appen, så kanske du kan se ”Skapa ett rum” högst upp.

Även om jag kommer åt den, har jag inte haft möjlighet att prova den på riktigt än, så om du har det, återkom med lite feedback på vad du tycker om den nya funktionen.

Det är uppenbart att Facebook vill visa framfötterna när det kommer till just att koppla upp sig mot omvärlden med videosamtal.

Man har nyligen även släppt Facebook Portal. En produkt som fungerar som Google Nest Hub till exempel, med en stor skärm och möjligheten att enkelt göra videosamtal till någon av dina Facebookvänner.

Facebook Portal finns i några utvalda länder i Europa, även om Sverige inte är ett av dem. Den går tex att beställa via Amazon France.

Läs mer från Facebook här ->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.